woensdag 30 maart 2016

Twinning #2: Patroontest Semper

Leuke jongenspatronen (vergezeld van een deftige handleiding) zijn er nog steeds veel te weinig. Wanneer Anne van Sofilantjes Patterns haar Hibernis patroon lanceerde liet ze al vrij snel blijken dat er ook een jongensversie zou volgen. Tis te zeggen, een unisex-versie. Jongespatronen kunnen meestal ook dienen voor kleine dames, andersom is dat meestal wat moeilijker....

Ik stelde me dan ook meteen kandidaat om het patroon uit te testen. Content dat ik was dat ik mocht meedoen! Echt!  Net wat ik nodig had om te ontwaken uit mijn winterslaap... Geen paniek, met mijn energiepijl was alles in orde, maar het kwam er maar niet van om te naaien  Maar nu zijn we er weer helemaal door en wordt er hier terug geprint, geplakt, geknipt en gestikt.

Terug naar dat nieuwe patroon: de semper sweater! Jaja, een sweater. Eentje met raglan mouwen nog wel. Een toppertje als je het mij vraagt. 
Het patroon omvat heel wat verschillende opties: met kap, met kraag, korte mouwen, lange mouwen, eenvoudige raglan, zijzakken, ... en is zoals steeds vergezeld van een duidelijke fotohandleiding!

Ik liet me helemaal gaan en naaide niet 1, of 2, maar 4 sweaters bij elkaar! Wees gerust ik zal ze niet meteen alle 4 op u afsturen ;-)

Laten we beginnen met nummer 1 en 2, want we deden voor de tweede keer van twinning... :-)


Voor Seppe mocht ik maat 6 uittesten. Deze maat kwam het beste overeen met zijn borstomtrek. Omdat hij voor de andere maten in de buurt kwam van maat 7 verlengde ik de trui tot een 7 jaar. Een goede keuze zo bleek, de pasvorm was meteen goed. De kap zat nog niet helemaal perfect, maar dat werd in het definitieve patroon aangepast (en door Seppe en mezelf uitgetest en goedgekeurd).


Het leuke aan het patroon vind ik de zijzakken. Ze geven de sweater net dat tikkeltje extra en ze dagen je uit om stoffen en kleuren te combineren.Ik koos voor een tricot met BMX'en van Nosh als basis en combineerde deze met een petrolachtige tricot. De zakken werden afgewerkt met witte boordstof. Voor de andere boorden gebruikte ik de effen tricot.


Zodra de sweater van Seppe af was begon ik aan die van kleine broer. De PDF-patronen van Sofilantjes zijn steeds 'slim' opgebouwd. Bij het afprinten kan je één of meerdere maten selecteren. Ik koos voor 4-5-6-7. Afhankelijk van hoe de sweater zou vallen voor Seppe wist ik welke maat Lander nodig had, en hoefde ik enkele de patroondelen bij te knippen. 5 jaar leek me het beste idee (sloot ook goed aan bij de matentabel). Zo gezegd, zo gedaan. Opnieuw, perfect van maat.


Ik gebruikte dezelfde stoffen die nu echt helemaal op zijn. Voor de boorden werkte ik met witte boordstof. Geen evidente keuze voor een actieve kleuter, maar ik kon het niet laten :-)


 Ik voegde ook een klein extraatje  toe: een verstopte buidelzak. Het patroon voorziet al in versneden voorpanden dus ik moest er enkel stukken bij tekenen voor de zak. 

Zoals je al kon zien trok ik voor de foto's van mijn jongens opnieuw naar het skatepleintje. Eerst poseren en daarna steppen is een goed compromis voor mijn zonen. 

Ben je net al ik ook verkocht aan dit nieuwe patroon? Haast je dan naar de Sofilantjes-webshop. Vandaag en morgen kan je het patroon aankopen voor een mooi prijsje.

16 opmerkingen:

 1. ♥ voor je twee jongens!
  Ik zag de sweater vorige week, en sindsdien zat ik wat op hete kolen ;). Jongensgerief kan ik altijd smaken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat voor knappe kerels zijn dat, zeg. En hun getwinde sweaters vind ik super.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super gave versies, dat licht blauw staat zo fris, super gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel tof zeg, de sweaters, het stofje, de foto's en jouw twee coole jongens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, die verborgen buidelzak vind ik fantastisch! Mijn actieve peuter die allerlei contrabande probeert mee te sleuren zou dit ten zeerste appreciëren!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toffe sweaters heb je gemaakt!Leuke stofjes ook trouwens en slim van je om ze erna te laten steppen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo'n mooie versies <3 ! En een leuke locatie dat je uitkoos!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super zeg! De trui doet me een beetje denken aan mijn laatste Billie-hack :-). Hele toffe sweaters!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat zien die er leuk uit met zijn tweetjes! De truien én de jongens, bedoel ik. Die verstopte buidelzak ga ik onthouden, zakken in een trui scoort hier altijd pluspunten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waw, heel leuk! Blauw staat hen echt wel super. Toffe locatie voor de foto's, dan zijn ze wat afgeleid van het poseren zelf :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hou er zo van als outfits zo matchen. Met een zoon en dochter is dat al iets moeilijker te verwezenlijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super tof, stoer en nog meer van datte! Topper, die semper!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie foto's van je zonen!! En die semper sweater, grrr... Ik vind em steeds leuker maar ik nam me voor voorlopig geen patronen meer te kopen totdat ik wat meer van de patronen die ik heb genaaid heb...

  BeantwoordenVerwijderen