woensdag 13 juli 2016

Korte mouw - lange mouw

Kennen jullie dat?  'Warme kant' vs 'de koude kant'? 'Bloedverwanten' vs 'aangetrouwden'?
Hier lachen we daar wel eens mee :-)
Maar af en toe kom je aan die koude kant exemplaren tegen waarvan je denkt: 'das nu echt familie'.
Wel ik heb zo'n 'aangetrouwde nicht'.

Onlangs belde ze me op. "Of ik thuis was?" "Oh nee, zo jammer, ben aan het werk...".
Ik was te snel, deze keer was het niet om samen te gaan terrassen...
"Of ik een mouw kon inkorten? En het is vrij dringend!"
Oh jee, dacht ik, retouches...

Het achternichtje was van de draaipaal getuimeld (of van de tuimel gedraaid?) en had haar arm gebroken met een gipsverband tot gevolg. Nu zou je kunnen denken 'het is zomer, laat dat kind in marcelles rondlopen', maar dat was buiten het Belgische weer van de laatste tijd gerekend.
Maar mouwen inkorten op het werk, das nogal moeilijk, en ook de volgende dat had ik niet echt tijd. Maar ik wilde zeker nog iets te maken voor het achternichtje.

Niet lang daarna kwam ze even langs met de jongedame in kwestie. Het achternichtje is vier jaar oud, vrij smal en groot voor haar leeftijd. Het meisje werd opgemeten en ik had al een ideetje. Tis te zeggen, deze foto van Lieve op IG was me bijgebleven...
Zou dat niet leuk en handig zijn? Knoopjes tot beneden?
De mama was enthousiast! We keken samen nog wel naar andere stofjes maar de groene stof met roze vissen (Knippie) die lieve gebruikte bleef onze favoriet.

De volgende dag trok ik naar Pieke Wieke om het stofje in kwestie te kopen. Voor de afwerking koos ik voor fuchsia boordstof. We naaien immers niet elke dag voor een meisje ;-)


Patroon: Polohemd Pieke Wieke (Meine Lieblingskleider, Lillestoff) - maat 110

Ik maakte het polohemdje al eens voor Lander. Deze polo bleek ook voor het achternichtje te passen dus ik vertrok ook voor haar van maat 110.

Aanpassingen: extra getailleerd - ronde kraag - lange mouw

Om het toch wat meer meisjesachtig te maken tailleerde ik het nog wat extra en maakte ik de kraagjes rond. Ik was wel wat enthousiast met het versmallen. Nu past het truitje mooi aan maar hopelijk krimpt het niet meer. Ik heb de stofjes voorgewassen, afwachten dus...

Het patroondeel voor de mouw was snel getekend. Ik verlengde de korte mouw en versmalde het nadien nog een beetje. De lange mouw kreeg een roze boord, de korte mouw zoomde ik gewoon om. Zo gaat die vlotjes over de plaaster.

Stof: Big Wanda (Knippie)

De vrolijke tricot is er eentje uit de collectie van Knippie. De print is vrij groot, dus ik moest toch wel even nadenken over hoe ze te verwerken. De vissen kregen een plaatsje op het rugpand en op de lange mouw.Zelden werkte ik zo doelgericht en nauwkeurig aan een project. Meestal krijg ik ontzettend veel stress van naaien voor een ander, maar nu ging het als vanzelf. 
Dat de golven op hun kop staan en het helemaal op het einde nog bijna fout ging bij het plaatsen van de kamsnaps kunnen de pret niet bederven ;-)


Zodra deze knappe dame van haar vervelende gips verlost is en weer helemaal fit pas ik het hemdje weer aan en worden het 2 lange of 2 korte mouwen. Ik denk dat het lange mouwen zullen worden want die vissen vinden haar mama en ik echt wel grappig. 

11 opmerkingen:

 1. Ondertussen heeft nena een nieuwe bijpassende gips gekozen: groen!!! Dankjewel mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. amaai, dit is wel een hele handige oplossing... sjiek dat je het zo hebt afgewerkt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goed gezien ;-), knap T-shirt. Je had ook een afneembare mouw kunnen maken ;-) (http://naaisgerief.blogspot.be/2016/07/een-kwakkelzomert-shirt-want-mij-gaan.html)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een schoontje! En zo tof met korte en lange mouw. Het stofje vind ik super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk patroon he! En zo een leuk stofje. Zo lief van je om dat voor haar te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van die kleurtjes kan je niet anders dan vrolijk worden. Tof dat je dit deed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een toffe oplossing! Van op maat gemaakt gesproken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoe tof dat je dit zo opgelost hebt!

  BeantwoordenVerwijderen