zondag 26 februari 2017

Cicero jacket #2

Het Cicero-vestje dat ik onlangs maakte viel goed in de smaak. Mijn oudste zag er zo ook wel een zitten. "Alleen niet met raceauto's hé mama! Zo gewoon met strepen, of in één kleur".
"Uiteraard mijn zoon, als je bijna 8 bent mag het wel wat soberder :-)"

Ik vond bij Bellelien de perfecte sweaterstof, eentje van Baba Babywear. Jammer genoeg is de stof uitverkocht, anders kocht ik nog wat bij denk ik. Jeanstricot komt hier altijd van pas...

Waar de andere unisex-patronen van Sofilantjes vrij los vallen is de Cicero aansluitend. Ik maakte dan ook een 7 jaar die ik met enkele centimeters verlengde. Perfect fit, zo blijkt!


Net als voor kleine broer maakte ik de eenvoudige versie van het patroon, met steekzakken. Vermits de zijnaad wat naar voren werd verlegd valt dit super mooi.  


Omdat ik nogal een pietje-precies ben en gesteld ben op een "propere afwerking" voerde ik het vestje volledig, en maakte ik het omkeerbaar. Hiervoor gebruikte ik een tricot van Baba (ook hier gekocht) die eerder al werd goedgekeurd door zoonlief. Voor mijn rits trok ik opnieuw naar K-bas. Ik kocht er een bloktandrits, een omkeerbare trekker en stoppertjes voor bovenaan. Met een aardappelmesje prutste ik de oude stoppers eraf, nieuwe trekker erop, nieuwe stoppertjes, beetje bijknippen, randjes afbranden (boven de lavabo uiteraard...) en het is gepiept!  Klinkt veel werk, en het is een beetje prullen maar verder valt het best mee. Je kan deze "service" trouwens ook kopen bij K-bas hoor, nog gemakkelijker :-)

12 opmerkingen:

 1. Heel mooi! En inderdaad heel netjes, dat moet ik ook ooit eens proberen, iets omkeerbaar met zo'n rits

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een super mooi vest. En je schrijft dat zo vlot... ik maakte hem omkeerbaar. Het lijkt me toch veel werk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit al een tijdje te wachten op de Ole voor tieners... maar als ik deze vest zo bekijk, is dit misschien wel een kanshebber mocht het vat geduld plots leeg zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn 7-jarige zoon wil ook niets te druk meer...
  Deze vest zou hij ook goedkeuren.
  Heel mooi!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is helemaal mijn stijl! Sober en schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg mooi en knap zeg dat je er een omkeerbare versie van gemaak hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig vestje, sober en toch met de mama-touch erin, echt knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen