zondag 10 september 2017

Jack 01(0)/09

Een blazer voor mijn jongens?!
Binnen twee jaar misschien, wanneer de jongste zijn eerste communie doet. Dan zou ik dat eventueel, misschien, wel eens, kunnen, overwegen...

Maar toen ik in juli samen met een hele horde zonenmoeders bij Zonen09 ging feesten sloeg de vonk over. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het rekje met prachtige jacks dat daar stond te blinken... Sharon en haar testers naaiden nogal wat pareltjes bij elkaar: van chic tot sportief, het hing er allemaal. Ik vertrok dan ook naar huis met het patroon in mijn handen. Dit zou geen 2 jaar duren!

In het zonnige Frankrijk las ik Sharons bericht over een nieuwe Zonen09 wedstrijd 01/09. Ik probeerde mezelf aanvankelijk nog wijs te maken dat ik deze aan me zou laten voorbij gaan.
De deadline was véél, mijn naaimachine was nog binnen voor onderhoud, na 2 weken kamperen zou er nog een week van wassen en strijken volgen, en spullen voor de eerste schooldag, die hadden we ook nog niet in huis ...  Maar kijk, ik kan er dus echt niet aan doen hé! Die Jack moest er komen :-)


Tijd om nieuwe stoffen te kopen was er niet, dus haalde ik mijn stoffenkast voor de 100ste keer overhoop.

De kobaltblauwe jeans kocht ik ooit op een stoffenmarktje en de sweaterstof in "baseball thema" kreeg ik enkele jaren geleden van "de buurvrouw van mijn mama", die het op haar beurt kreeg van de "moeder van een vriendin".


Een jasje maken voor de jongste is altijd een risico. Te klein is zonde maar te groot is ook geen zicht... Uiteindelijk koos ik voor maat 128, die maat die ik ook gebruik om Billie's mee te maken voor Lander (6 jaar). Hij heeft nog een beetje marge, ik denk dat het in de lente ook nog wel zal passen.


Die rugsplit, daar had ik toch even mijn twijfels bij. De patroondelen zagen er allemaal zo vreemd uit en ik zag echt niet hoe dat samen goed zou komen. Maar uiteindelijk is het gewoon kwestie van de handleiding te volgen en dan komt het helemaal goed!

De afwerking van de kap kopieerde ik schaamteloos van haar en bij K-bas shopte ik de nodige zeilringen, veters, koord, koordstoppers, en (ja dat heet echt zo) veterpinken bij elkaar. De jeansknopen scoorde ik in het winkeltje waar ik mijn naaimachine ging ophalen. Hoe minder stops, hoe beter :-) 


Een blazer zit niet op een avondje in elkaar. Zeker niet wanneer je kiest voor de opties die ik maakte. Ik dacht het aantal patroondelen voor jullie te tellen, maar na een hele avond knippen was ik al lang blij dat ik alles even kon wegleggen...  Maar uiteindelijk is het daarna enkel kwestie van de handleiding stap voor stap te volgen (op een kleine 10 uur ben je er zeker door) en daarna te glunderen bij het eindresultaat :-)


Het weer zat de laatste week niet echt mee, dus overtuigde ik zoonlief om binnen en onder het afdak te poseren. Een walkman met een verhaaltje van Tom en Jerry, en een snoepje achteraf hielpen daarbij :-)

Merkten jullie trouwens de print op Landers T-shirt al op? Ik kocht de T-shirt enkele jaren geleden bij CKS voor Seppe. En hoewel ze al helemaal afgewassen is en er een paar gaatjes in zitten gaat ze nog niet weg. "Ah neen, mama, want alle grote mensen kennen dat liedje precies"

 

11 opmerkingen:

 1. echt een hele mooie, na het zien hiervan kan ik alleen maar hopen dat die jack er ooit voor mannen komt want zeg nu eerlijk sportief en toch gekleed zoals deze versie, dat is iets wat in iedereen zijn kast zou moeten hangen
  echt geslaagd deze, in jouw kast zitten pareltjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap gedaan, Mieke! Dat blauw flateert hem ook heel erg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap gedaan Mieke! Chapeau! Want zo'n blazer, daar durf ik eerlijk gezegd niet aan te beginnen, dat lijkt me zó moeilijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo hip én gekleed tegelijk! Ik treed Delphine bij, jack voor mannen, please Sharon 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh Mieke, als ik jou zo bezig hoor over al die patroondelen dan denk ik ach laat maar ik koop er wel één, maar als ik dan je exemplaar ziet. Echt prachtig het staat hem ook goed. Misschien toch maar eens overwegen om te maken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg mooi! Ik wil die ook voor mijn man!!! Dat zou nu nekeer echt een topper zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, ohja, een hoop patroondelen (dààr heb ik nog een verhaal over #schaterlach) maar o zo de moeite waard... knap Mieke!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er heel mooi afgewerkt uit. En een mooi speels effect!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed dat je doorzette, je zoon heeft er een super mooie Jack bij! Die versie met paspelzakken is inderdaad wel wat werk, maar zo knap! Top gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen